söndag 27 februari 2011

Blankaholm 4

Årets största arkeologiska begivenhet för de arkeologer som är intresserade av ostkustens kulturhistoria! Begivenheten ägde rum nu under under helgen. Jag talar givetvis om seminariet i Blankaholm som var det fjärde i ordningen och i år var vi ett 60-tal deltagare. Seminariet besöks i första hand av yrkesverksamma arkeologer, arkeologstudenter, men även den intresserade allmänheten.

Martin Rundkvist talar om offerfynd. Foto: Tore Hellström


I vanlig ordning avhandlades en stor mängd olika ämnen och från olika epoker. Allt från äldre stenålder i södra Norrland, yngre stenålder i Kalmar län, bronsålder i Mälardalen, Tjust och på Gotland. Medeltid och 16-1700-tal i Möre och Målilla. Sist men inte minst avhandlades hur man kan använda arkeologisk metodik inom psykiatrin som rehabilitering Det var med andra ord två fantastiska dagar med glada och trevliga vänner.
Ludvig Papmehl-Dufay Foto: Tore Hellström

Det är nu hög tid att uppmana alla de som var på seminariet och som känner att de har lust att skriva en artikel till nästa års publikation. Skriv!
Manusen ska vara redaktionen till handa senast i slutet av maj.

Tack alla

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett trevligt seminarium :)

Magnus Reuterdahl

Martin sa...

Tack så mycket för seminariet!

Jag måste tyvärr avstå från att medverka i boken, för jag har redan sagt allt jag för ögonblicket kan säga i en artikel som kommer i en antologi från Stockholms länsmuseum. Gillar inte att upprepa mig.

Pierre sa...

Tack från mig också, det var mycket lyckat och det var kul att lyckades vara med i år.

Michael Dahlin sa...

Tack själva!

Lika trevligt att träffa ostkustarkeologer

Michael Dahlin sa...

Synd att du inte vill skriva om ditt föredrag. Givetvis kan du skriva om något annat bara det tillhör ostkusten! Kör på nu!

Ludvig P-D sa...

Tack för ett bra genomfört seminarium Michael! @ Martin: precis, skriv om nåt annat! Du har väl massor av östkusttankar som ligger där och skräpar. Stort som smått, allt tas tacksamt emot!