onsdag 17 juni 2009

EN FOGDES DÖD!

Teatersällskapet i Blankaholm över för fullt inför årets teaterföreställningar 6/7-12/7. Föreställningarna börjar kl 18:00 förutom lördag och söndag då de börjar kl 14:00.

Som vanligt är jag själv med och i år spelar jag krigaren Skarp!

Året är 1337 och det börjar bli dags för den årliga marknaden i Bjurvik i Hjorteds sn i södra Tjust. Folk från gårdarna i närheten är där och byn Blanka är inget undantag. Bjurvik ligger längst in i en havsvik och mynningen spärras av kungens stödjepunkt Blanka holme. De båda krigarna Skarp och Smäck ser fram emot en ledig dag på marknaden för att träffa folk, dricka öl, ofreda kvinnor och spela lite tärning. Faktum är dock att inget kommer bli som de tänkt sig!

Häradsdomaren och riddaren Porse Foto: Michael Dahlin


Bland karaktärerna finns bl.a. den lokale adelsmannen Jan av Hjortöätten, hans dotter Karin, den uppkomna bondkärringen Eriks änka, avundssjuka Ambros änka, den menlösa landbon Sven i Blanka, häradsdomaren och riddaren Porse, en drös med bondkärringar och så hör och häpna drottning Blanka. Vad hon nu har här att göra? Kom får ni se och följ med på en vandring alla friluftsteater i naturskön miljö.


Drottning Blanka till häst Foto:Michael Dahlin

Inga kommentarer: